Project Description
Bestanddele
Vir die smeer
2 t Marjolein gedroog
2 t Paprika
1 t Knoffel droog
1 t Bruinsuiker lig
1 t Kosher-sout
1 t Swartpeper vars gemaal
1 t 6 Gun Spice
Vir die sous
1.5 k Jimmy’s-sous
1 k Cabernet Sauvignon
Kosher-sout vir smaak
Swartpeper vars gemaal, vir smaak
Metode
Meng die bestanddele vir die smeer in ‘n bakkie.
Sny die oortollige vet van die rib. Druk die smeer in die vleis, draai toe in kleefplastiek en sit in yskas vir agt tot twaalf ure.
Haal rib uit die yskas en laat vir vyftien tot dertig minute by kamertemperatuur rus voor dit gebraai word.
Skroei die rib oor direkte hitte, met die deksel op, tot dit eweredig bruin is. Dit is sowat tien minute en die rib word een keer gedraai. Plaas rib in ‘n groot tinfoeliebak, groot genoeg om die rib in een laag te hou. Indien nodig, sny die rib in kleiner seksies.
Plaas al die sousbestanddele in ‘n medium kastrol. Laat kook oor hoë hitte. Gooi die sous oor die ribbe en maak die bak stewig toe met foelie.